Business model canvas

Wat zijn de sterktes van je bedrijf? Wat is jouw absolute meerwaarde? Het lijken logische vragen. Maar de antwoorden blijven vaak vaag…

hilde_klein
Jezelf of je bedrijf klaarstomen voor een succesvolle toekomst?

Neem dan zeker contact op met Hilde

ContacterenDOE DE TEST
carina_klein
Jezelf of je bedrijf klaarstomen voor een succesvolle toekomst?

Neem dan zeker contact op met Carina

Certified Client Associate van Miller Heiman Group

Licensed practitioner

ContacterenDOE DE TEST
Herken jij je bedrijf hierin?

Wat zijn de sterktes van je bedrijf, je product of service? Wat is je absolute meerwaarde waarvoor je klanten beroep op je doen? Waarom denk je dat je project zal slagen? Waarom zou de klant jouw producten/diensten aankopen en niet die van je concurrenten? Wie zijn nu echt jouw klanten(groepen)? Wat zijn de behoeften van deze klanten(groepen)? Het lijken logische vragen. Maar toch nemen heel wat bedrijven niet voldoende tijd om deze oefening te maken. En blijven de antwoorden dus vaag. Hoe zit dat bij jou?

De oplossing

Een duidelijk antwoord op de absolute kernvragen van elke onderneming of nieuw concept. Want alleen zo krijg jij een zicht op je reden van bestaan en kan jij je idee succesvol vermarkten.

Onze aanpak

Een business model beschrijft de manier waarop een organisatie waarde creëert, levert en behoudt. Het business model canvas van Osterwalder vat alle facetten die invloed hebben op het creëren van die meerwaarde samen in negen bouwstenen. Deze werkwijze dwingt je om door te denken tot de absolute kern van je bedrijf en helpt om je business model op een beknopte en overzichtelijke manier in kaart te brengen.

Het resultaat

Een duidelijk beeld op wat jij doet en waarom jij dat doet. Daaruit volgt het inzicht hoe je kan inspelen op de behoefte(n) van de markt om zo de concurrentie voor te blijven en je product/service optimaal te vermarkten.

Wie is aan zet?

De eigenaar van het idee/concept of de onderneming.

Wil je meer bijleren of wens je extra informatie? Neem dan zeker een kijkje in onze opleidingskalender.

Hoe gaan we te werk?

Benieuwd naar onze aanpak? Ontdek hier de stappen die we samen met jullie doorlopen.

Alles begint met een vrijblijvend en gratis gesprek. Zo krijgen we samen een zicht op de kern van de uitdaging waar je bedrijf voorstaat. Na deze intake stellen wij een A4 op met de eerste aanbevelingen en een kort plan van aanpak.
Samen nemen we je bedrijf uitgebreid onder de loep. De huidige situatie is het vertrekpunt. Het eindpunt leggen we samen vast. Ons advies focust zich op de strategie, organisatiestructuur en je mensen. Dan is de keuze aan jou: ga je er zelf mee aan de slag? Of laat je je verder begeleiden door ons?
Indien jullie ervoor kiezen om de implementatie door ons te laten gebeuren, stippelen we een gedetailleerd implementatieplan uit. Een traject naar de doelen die we in de vorige stap samen definieerden. Wij werken met quick wins, voorafbepaalde stappen en tussentijdse controlepunten. Na elke stap blikken we samen terug: zijn we goed bezig? Maar kijken we uiteraard ook vooruit: wat staat er nog op de planning? En hoe geraken we daar?
Een verbeterde versie van je bedrijf. In al zijn deelaspecten.

Hoe kunnen we je helpen?

Ons team staat klaar om jou en je bedrijf verder te helpen in de verdere stappen die jullie wensen te ondernemen.

icon_consultingicon_consulting_blue
consultancy

Verschillende specialisaties, maar één vast einddoel: een oplossing op maat.

LEES MEER
icon_trainingicon_training_blue
Training

Duidelijke doelen en een geïntegreerde opleiding op maat. Haal het maximale uit je werknemers.

LEES MEER
icon_coachingicon_coaching_blue
Coaching

Klaar om veel bij te leren op korte tijd? Je persoonlijke coach staat voor je klaar.

LEES MEER
icon_adviesraadicon_adviesraar__blue
Adviesraad

Niet elk bedrijf komt zomaar in aanmerking voor onze Adviesraad. Ga jij de uitdaging aan?

LEES MEER

© LEMMENS VIGNIGNI 2020